معماری www nbpars.ir

سلام این وبلاگ زیر مجموعه نقش برتر است آدرس سایت اصلی nbpars.ir
برای خرید هر محصول روی لینک آن کلیک و پس از پرداخت بلافاصله دانلود کنید

پاورپوینت بررسی اولین شهرهای تاریخ و آغاز زندگی شهری بشر

تاریخ ایجاد 01/06/1398 12:00:00 ق.ظ    تعدادبرگ: 42 اسلاید   قیمت: 8700 تومان     تعدادمشاهده  5  

پاورپوینت بررسی اولین شهرهای تاریخ و آغاز زندگی شهری بشر

بخشی از مطلب
پالئولیتیک یا عصر حجر قدیم تقریباً 10.000 سال پیش پایان گرفت.
انسان عصر حجر قدیم به تدریج به زندگی خانوادگی، گروهی و قبیله¬ای احساس نیاز کرد تا بنا بر شرایط فصلی در یکی از اقامتگاهها به زندگی جمعی بپردازند و از گزند حوادث طبیعی مصون بماند. اقامتگاههای انتخابی، غالباً در کنار رودها، باتلاقها و خلیج¬ﻫﺎﯼ کوچک به
تدریج به شکل زندگی روستانشینی یا پرورش گیاه و دام ظاهر گشت، شاید 150.000 سال پیش بود که اهلی کردن حیوانات و پرورش گیاهان عملی گردید و اولین محصولات کشاورزی انسان مثل، خرما، زیتون، انجیر، سیب و انگور، میزان وابستگی گروههای انسانی را به شکار و میوه چینی کاهش داد. در حدود 12.000 سال پیش، اهلی کردن حیوانات مثل گوسفند و گاو بعداً الاغ و اسب عملی گردید. همه این تحولات، منابع ذخیره غذایی انسان را فراهم ساخت در ادامه حیات به گروههای انسانی اطمینان بیشتری بخشید، پی¬آمد این تحولات به وجود آمدن سکونتگاههای روستایی بود.
از این زمان به بعد گندم و جو در خاورمیانه و چین، ذرت در آمریکای مرکزی به میزان مورد نیاز کشت شد.
در این دوره واحدهای مسکونی و انبارهای روستایی از گل ساخته ﻣﯽ¬شد و در هر یک از روستاها، میان 6 تا 60 خانوار زندگی ﻣﯽ¬کردند. هر یک از خانوارها، خدای مخصوص، معبد مخصوص و گورستان مخصوص خود را داشتند. بدینسان سکونتگاههای روستایی و دایمی میان سالهای 9000 تا 40000 سال قبل از میلاد در تمدن بشر ظاهر شده¬اند.
از نظر سازمان کاستی نیز، هر فردی به طبقه معینی تعلق داشت. روحانیون و جنگجویان در رأس جامعه قرار داشتند، بازرگانان و صاحبان صنایع دستی در سطح بعدی و بالاخره در آخرین سطح هرم اجتماعی، روستاییان، خدمتکاران خانه¬ﻫﺎ، دریانوردان و مردان آزاد شده قرار ﻣﯽ¬گرفتند.
اولین شهرهای تاریخ
اولین شهرها در تاریخ بشر، در ناحیه بین¬النهرین، میان رودهای دجله و فرات به وجود آمدند.
شهرهای اولیه مثل اریدو ـ کیش ـ اور ـ لاگاش ـ نیپور همگی قبلاً به صورت سکونتگاههای روستایی بودند. هر یک از شهرها به صورت دولت شهر اداره ﻣﯽ¬شدند و هر یک از دولت شهرها دارای زبان، مذهب، سازمان¬ﻫﺎﯼ اجتماعی و فرهنگ یکسانی بودند.
در اغلب، موارد طبقه¬بندی روحانی بر ساخت اجتماعی شهر حاکم بود و امور دینی و اقتصادی مردم شهر را رهبری ﻣﯽ-کرد. شهرهای اولیه تنها 3% تا 4 % جمعیت ناحیه را در خود جای ﻣﯽدادند و با شرایط پنج هزار سال پیش شاید 50 تا 90 زارع لازم بود تا اضافه تولیدشان بتواند مواد غذایی مورد نیاز یک فرد شهری را تأمین کند.
شهرهای دره نیل میان 5500 سال 6000 سال پیش به وجود آمد و از مهمترین آنها ممفیس و تب را ﻣﯽ¬توان نام برد. البته پاره¬ای از نوآوری¬ﻫﺎﯼ تمدن شهری از بین¬النهرین به دره نیل رسیده بود. شهرهای دره سند نظیر موهنجودارو و هاراپا در حدود 25000 سال قبل از میلاد در نقاط مرکزی حوزه¬ﻫﺎﯼ حاصلخیز شکل گرفتند و همه مظاهر برجسته شهری را دارا بوده¬اند. شهر هاراپا دارای دو خیابان شرقی ـ غربی و سه خیابان شمالی ـ جنوبی بوده و عرض خیابان¬ﻫﺎ در حدود 11 متر گرفته شده بود. شهر دارای دوازده چهار راه بود و کوچه¬ﻫﺎﯼ فرعی از این چهار راهها منشعب ﻣﯽ¬شد. اغلب واحدهای مسکونی شهر دارای حمام بود. محل آشغالدانی و زباله¬ﻫﺎﯼ واحدهای مسکونی و همچنین طرح آبرسانی شهر بسیار منظم و با معیارهای علمی آن زمان ایجاد شده بود.
در بخش مرکزی شهر هاراپا، سازمانهای اداری و مذهبی شهر فعالیت داشتند و بخش ویژه¬ای از شهر به صورت محله کارگرنشین تعیین شده بود.
در دوره¬ﻫﺎﯼ اولیه شهرنشینی دو عامل ساخت اجتماعی و تکنولوژی در توسعه شهری بسیار مؤثر بوده است. در همان حال دو عامل نیز در نابودی و یا کاهش اعتبار شهرها دخیل بوده است که عبارت بودند از: آتش سوزی و شیوع امراض، هجوم قبایل و دشمنان. بدینسان هر چند که زندگی شهری در دوره¬ﻫﺎﯼ اولیه از جلوه خاصی بهره¬مند بوده است اما از نظر امنیت و سلامتی مردم، فاصله چندانی با روستاهای آن زمان نداشته است.
مورفولوژی شهرهای یونانی:
شهرها را در یونان پلیس ﻣﯽ¬گفتند که دولت شهر بود یعنی به صورت خودفرمان و خودکفا اداره ﻣﯽ¬شد. شهر و منطقه نفوذش در (روستاهای اطراف شهرک¬ﻫﺎ) به عنوان یک واحد مشخص شناخته ﻣﯽ¬شد.
عده¬ای از مردم شهر نیز در فعالیت‏های کشاورزی شرکت ﻣﯽ¬کردند و مالک مزارعی بودند.
در دوره تمدن یونان، آتن معروفترین شهر یونان بود. این شهر با محدودیت جمعیتی روبرو بود زیرا زمین¬ﻫﺎﯼ کشاورزی کمتری داشت.
حدس ﻣﯽ¬زنند که حداکثر جمعیت آتن از 120.000 نفر تا 180.000 نفر در نوسان بوده است.
بیشتر زمین¬ﻫﺎﯼ داخل شهر آتن به تولید میوه¬جات اختصاص داشت به سخن دیگر آتن قدیم به باغ شهرهای اوایل قرن بیستم شباهت بسیار داشت.
شهر آتن دارای یک آگورا بود. مردم شهر در آگورا جمع ﻣﯽ¬شدند. در واقع آگورا به صورت مرکز سیاسی، مذهبی، عدالت، دادگاه فعالیت‏های اجتماعی و تجاری شهر عمل ﻣﯽ¬کرد.
در شهرهای یونانی، آگورا، کمتر از 5% وسعت شهرها را شامل ﻣﯽ¬گشت و گاهی از آن و یا به بخشی از آن پلازا ﻣﯽ¬گفتند. در حقیقت آگورا، مثل بخش مرکز تجارت شهرهای امروزی عمل ﻣﯽ¬کرد.
علاوه بر آگورا، آکروپلیس نیز که مرکز پرستش خدایان بود و از معماران برجسته آن زمان محسوب ﻣﯽ¬شد، در ساخت مورفولوژیک شهر از عوامل اصلی به شمار ﻣﯽ¬آمد. همه متینگ¬ﻫﺎﯼ سیاسی، آیین¬ﻫﺎﯼ مذهبی و نمایشات دراماتیک در آگورا صورت ﻣﯽ¬گرفت اما آکروپلیس تنها نقش مذهبی داشت.
افلاطون و ارسطو، میزان توفیق دولتها را در ارتباط با جمعیت شهر مطرح ﻣﯽ¬کردند. ارسطو جمهوری آرمانی خود را در 5040 شهروند مشخص ﻣﯽ¬کرد و تاکنون هیچ¬کس ﻧﻤﯽ¬داند که این فیلسوف بزرگ چرا روی رقم 5040 تأکید داشته است.
او معتقد بود که یک دولت شهر لازم است در حدود 30.000 نفر جمعیت داشته باشد، موضوعی که بعدها لئوناردو داوینچی و ابنزرهاورد (طراح باغ شهر) نیز جهت شهر آرمانی خود روی آن تأکید داشتند.
نظر اغلب محققین بر این است که هر چند حداکثر جمعیت شهرهای یونانی از 300.000 نفر تجاوز ﻧﻤﯽ¬کرد اما تفکرات فلسفی و علمی آتنی¬ﻫﺎ تا زمان ما همواره پایه¬گذار بسیاری از جلوه¬ﻫﺎﯼ تمدن و فرهنگ بشری بوده است.
مورفولوژی شهرهای رومی:
استرابون جغرافی¬دان معروف (63 ق.م 24 ب م) چنین ﻣﯽ¬گوید: در ساخت شهرها، یونانیان زیبایی را برگزیدند و رومی¬ﻫﺎ خیابان¬ﻫﺎ را سنگفرش کردند، آب شهرها را تأمین نمودند و فاضلاب¬ﻫﺎ ساختند. یک امتیاز بزرگ شهرهای رومی، وجود گرمابه¬ﻫﺎﯼ عمومی در شهرهای روم بود، بدینسان که برای اولین بار در سال 33 قبل از میلاد، گرمابه¬ﻫﺎﯼ عمومی روم قدیم با ساختمان¬ﻫﺎ بسیار زیبا و لوکس بنا گردید.
عظمت و اعتبار شهر رم از تجهیزات و سازمان¬ﻫﺎﯼ موجود در آن بیانگر وجود یک شهر زنده و فعال در تاریخ تمدن انسانی است که بعدها پاره¬ای از این سازمان¬ﻫﺎ و تجهیزات در شهرهای سایر نقاط دنیا نیز از روی مدل رمی به وجود آمده است. رم در دوره شکوفایی خود 17 قرن قبل دارای یک میلیون نفر جمعیت 28 کتابخانه، 179 قصر، 500 فواره، 3 تئاتر، 11 گرمابه عمومی، 37 دروازه، 29 انبار، 4 مدرسه گلادیاتورها و 2 سیرک بوده است. بدین ترتیب هیچ شهری در دنیا، تا دوره انقلاب صنعتی، جمعیتش به میزان رم نرسیده است.
شهر رم دارای یک سیستم منظم آب مشروب بود که آب مورد نیاز شهر را تأمین ﻣﯽ¬کرد. این شبکه آبرسانی در سال 144 ق.م تکمیل گردید و بخشی از آن آبروهای این شبکه آبرسانی هنوز هم قابل مشاهده است.
از همه مهمتر در آن زمان، شهر رم دارای یک شبکه فاضلاب کاملاً پیشرفته بود. این سیستم فاضلاب، حداقل در بخش-ﻫﺎﯼ مسکونی گروههای ممتاز شهری به خوبی عمل ﻣﯽ¬کرد.
شهرهای رومی مثل پاریس، وین، کلن، لندن هر چند که در ابتدا به صورت اردوگاههای نظامی بودند اما همه آنها تقریباً از یک برنامه¬ریزی شهری منسجم و علمی برخوردار بودند.
بازارها نیز در میدان¬ﻫﺎﯼ عمومی شهر فعالیت داشتند. هم¬اکنون همه شهرهای اروپایی که در گذشته علت وجودی¬شان با امپراطوری روم پیوند داشته است، از طرح¬ﻫﺎﯼ مشابهی برخوردار ﻣﯽ¬باشند.
روم، صادرکننده قوانین دولتی، فن مهندسی و راه سازی، عقاید و افکار ﻣﯽ¬باشند. روم به وسیله شبکه¬ﻫﺎﯼ منظم راههای زمینی و دریایی، مواد غذایی جمعیت شهر را تأمین ﻣﯽ¬کرد.
شگفت¬آور است گفته شود که در این دوره امپراطوری روم دارای 85.000 کیلومتر راه نسبتاً مطلوب بوده است.
راههای رومی اغلب با استاندارد واحد احداث ﻣﯽ¬شد. محققین را عقیده بر این است که جمعیت شهر روم میان 250.000 نفر تا 1.600.000 نفر در نوسان بوده است. اما آنچه که روشن است اینکه، امپراطوری با عظمت روم دارای چندین شهر بیش از 250.000 نفری بوده است. در این شهرها محلات ویژه¬ای جهت اقامت گروههای کم درآمد شهری اختصاص یافته بود که با حداکثر تراکم جمعیت به همراه بوده است. مردم روم در دوره شکوفایی تمدن خود، روزانه در حدود 6 ساعت کار ﻣﯽ¬کردند.
و.....

کلمات کلیدی مرتبط:
اولین شهرهای تاریخ ,آغاز زندگی شهری بشر ,پاورپوینت بررسی , ,پالئولیتیک یا عصر حجر قدیم ,
مقالات مرتبط در این دسته
پاورپوینت بررسی نظریه ﻫﺎﯼ مربوط به پیدایش نخستین شهرها
پاورپوینت بررسی ،نظریات ژرژ کهل و اتو اشلوتر
پاورپوینت بررسی ،شرایط کنونی سیما و منظر شهرهای ایران
پاورپوینت بررسی معنا و مفهوم اسکان غیر رسمی ، حاشیه نشینی
پاورپوینت بررسی سیر اندیشه های شهرسازی مارتین هایدگر
آنار شیسم در شهرسازی
نمونه شیت های دستی طراحی محله ، شیت های شهرسازی محله
پاورپوینت بررسی خلاقیت در زیبا سازی شهر
دانلود بررسی پاورپوینت تحلیل پارک Superkilen دانمارک
پاورپوینت بررسی آشنایی با مبانی برنامه ریزی معماری و شهرسازی
دانلود بررسی پاورپوینت تحلیل پارک Sunken چین
پاورپوینت بررسی معماری و فضاهای شهری ونیز
پاورپوینت بررسی کمیسیون ماده 100 شهرداریها
پاورپوینت بررسی میدان فضای تعریف نشده شهرهای ایرانی
پاورپوینت بررسی خلاصه عدالت اجتماعی شهر
پاورپوینت بررسی مبلمان شهری خلاقانه
پاورپوینت بررسی و تحلیل فضای شهری کلانشهرها
دانلود بررسی پاورپوینت تحلیل طراحی پل عابر پیاده حقانی
دانلود بررسی پاورپوینت تاریخچه مرمت در ایران،
دانلود بررسی رویکرد سیستمی در برنامه ریزی منطقه ای
  • safaii safaii

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی