معماری www nbpars.ir

سلام این وبلاگ زیر مجموعه نقش برتر است آدرس سایت اصلی nbpars.ir
برای خرید هر محصول روی لینک آن کلیک و پس از پرداخت بلافاصله دانلود کنید

پاورپوینت بررسی ،نظریات ژرژ کهل و اتو اشلوتر

شنبه, ۲ شهریور ۱۳۹۸، ۰۳:۳۸ ب.ظ
پاورپوینت بررسی ،نظریات ژرژ کهل و اتو اشلوتر

تاریخ ایجاد 01/06/1398 12:00:00 ق.ظ    تعدادبرگ: 32 اسلاید   قیمت: 7800 تومان     تعدادمشاهده  4  

بخشی از مطلب
در سال 1841 ژرژ کهل نظریه ای را درباره موقع، رشد و پراکندگی فضایی سکونت گاههای شهری مطرح ساخت که می توان گفت برای اولین بار در تاریخ علم جغرافیا، روابط متقابل ساختمانهای فضائی و ساختمانهای اجتماعی شهرها به صورت علمی تبیین شد. متأسفانه در آن زمان به سبب عدم آگاهی جغرافیدانان از عمق این تحلیل علمی نظریه وی چندان مورد توجه قرار نگرفت. اما اعتبار علمی آن هنگام طرح جغرافیایی علمی بیش از پیش آشکار شد. در طرح کهل بخش اول به سازمانهای تجاری، اداری و منطقه مسکونی بازرگانان و ثروتمندان اختصاص یافته است. در حالیکه در بخشهای سوم و چهارم طبقات پایین جامعه شهری، گروههای کم درآمد و کارگران با دستمزد کم زندگی می کنند.
براساس این نظریه به موازات فاصله گرفتن از مرکز شهر، پایگاههای اقتصادی ـ اجتماعی خانواده های شهری کاهش می یابد. در سال 1882 فردریک راتزل از بزرگان مکتب جبر جغرافیائی در جغرافیای انسانی، بر چگونگی وابستگی میان جغرافیای طبیعی و تاریخ تاکید می کند و قوانین جغرافیای انسانی را بازتابی از نحوه وابستگی انسان به شرایط محیطی می داند.
تفکرات جبر محیطی یا جبر جغرافیایی، کم و بیش تا سال 1950 به صورتهای گوناگون در نوشته ها و اسناد مهم جغرافیایی دیده می شود از دهه 1950 به بعد در علم جغرافیا مفهوم محیط، نه تنها محیط فیزیکی، بلکه به محیط ساخت دست انسان نیز اطلاق می شود.
در سال 1889 نظر اتو اشلوتر جغرافیدان آلمانی ، این بود که وحدت جغرافیای طبیعی و انسانی می تواند به تبیین اشکال عینی و واقعی سطح سیاره زمین کمک کند. همچنین درباره تاثیر شهر در منطقه نفوذ و تفاوت یابی و تضادهای ساخت داخلی شهر چنین نظر داده است: « هر سکونت گاه انسانی از روستا تا مادر شهر، نسبت به جمعیت و توان خود دارای یک منطقه نفوذ است که فراتر از مرزهای تعیین شده آنهاست، میزان نفوذ و تاثیر هر کدام از این سکونتگاه ها در جغرافیای شهری، با توجه به میزان جمعیت و میزان نزدیکی به دیگر سکونت گاه ها عمل می کند. »
ولی شهر مرکزی را موضوع اصلی و اساس مطالعه جغرافیای شهری می داند و در بررسیهای جغرافیایی از دو روش استفاده می کند:
الف) تحقیق درباره توسعه تاریخی یک شهر با بررسی عوامل مؤثر در رشد آن و علل دگرگونی در ساخت اکولوژیک شهر.
ب) بررسی الگوهای پراکندگی شهرهای امروزی.
از دیدگاه اتواشلوتر، پدیده های تاریخی و قدرتهای تصمیم گیرنده بیش از شرایط فیزیوگرافی در توسعه یا توقف شهرها مؤثر است از این رو در جغرافیای شهری باید بر این موارد تاکید شود: کیفیت کاربری زمین، کارکرد ساختمانهای شهری و مشخصات جمعیتی.
جبر جغرافیای شهری:
فردریک راتزل با الهام از مکتب جبر جغرافیایی، محیط گرائی را وارد جغرافیای شهری می کند و آن را در موقع، جایگاه و پیدایش شهرها دخالت می دهد. راتزل جزء اولین جغرافیدانانی است که به تعریف جغرافیائی شهر می پردازد و از شهر مفهومی بدین سان ارائه می دهد. « یک سکونت گاه دائمی،جامعه متراکم انسانی و یک زیستگاه انسانی، دارای حوزه پروسعت که در محل تلاقی چندین مسیر حمل و نقل به وجود آمده است. » در سال 1849 چارلز کولی اظهار داشت که دو عامل در مکان گزینی شهرها مؤثر است:
1-    امکانات محلی برای تولید
2-    موقع شهر نسبت به مسیرهای حمل و نقل که در جامعه صنعتی، مهمترین عامل برای تعیین محل صنایع است.
با ورود الن چرچیل سمپل، جغرافیدان معروف، به محیط علمی آمریکا، محیط گرائی و جبر جغرافیائی راتزل نیز وارد مباحث جغرافیائی آمریکا شد. وی در مقاله ای که در سال 1897 با عنوان « برخی از علل جغرافیائی مؤثر در مکان گزینی شهرها » منتشر کرد، درباره پیامدهای تاریخی، دفاعی، مکانهای تاریخی تغییرات تکنولوژیک در حمل و نقل و منابع معدنی و کارخانه ای به تحلیل جغرافیائی می پردازد.
در اوایل دهه 1920 نقش شرایط اکولوژیک در برنامه ریزی فیزیکی شهرها مورد توجه قرار می گیرد. در این زمینه پاتریک گدس بیش از دیگران تلاش می کند او که بیولوژیست و برنامه ریز بود ضمن آشنائی با جغرافیدانان نیمه اول قرن بیستم فرانسه و استفاده از جغرافیای انسانی، سرپرستی چندین طرح برنامه ریزی را به عهده می گیرد. پاتریک گدس با برخورد ارگانیکی  با شهر در امر برنامه ریزی شهری، بر مناسبات و هماهنگی شهر و ناحیه، شهر و محیط و سرانجام بر کاربری زمین در شهرها تاکید بسیار می کند. از این رو او را یکی از بنیانگذاران برنامه ریزی فیزیکی می دانند. او در امر برنامه ریزی فیزیکی به زندگی اجتماعی اعتبار بیشتری می دهد و برنامه ریزی فیزیکی را تنها در مسیر ارتباط با زندگی اجتماعی معتبر می داند و به تعادل و توازن اکولوژیک می رسد.
گریفیت تیلور مفاهیم محیط گرائی را به حوزه عمل جغرافیای شهری نزدیکتر می سازد و عوامل محیط طبیعی را در موقع، محل استقرار و توسعه شهرها دخالت می دهد. وی میزان بارندگی را از عوامل تعیین کننده در سکونت گاههای انسانی می داند. همچنین میزان درجه حرارت را در مکان گزینی این سکونت گاهها مؤثر می شمارد. گریفیت تیلور در فصل اول کتاب جغرافیای شهری، هفت شهر را در عرضهای مختلف جغرافیائی انتخاب کرده، آنها را با ملاکهای محیطی مورد توجه قرار می دهد و در فصل سوم کتاب، عامل توپوگرافی را در محل استقرار شهرها بررسی کرده طبقه بندی خود را بر اساس محل استقرار شهرها در بالای تپه ها، گذرگاههای کوهستان، دشتها، فیوردها، مآندرها، دلتاها، جزایر و دریاچه ها با ذکر نمونه هائی شرح می دهد.
انقلاب کمی و جغرافیای شهری (1955- 1970):
انقلاب کمی ابتدا در ایالات متحده و بعد در انگلستان آغاز شد. روشهای کمی بیش از دیگر بخشها و رشته مطالعات شهری و جغرافیای شهری را تحت تاثیر قرار داد، زمینه انقلاب کمی قبلاً از مکتب پوزیتیویسم منطقی وین (1920) فراهم شده بود. براساس این نظریه، جغرافیای علمی باید با استفاده از روشهای کمی در جغرافیا به مسیرهای تازه ای به این شرح دست یافت:
1-    هدف علم جغرافیا، بررسی تفاوتهای مکانی آنطور که هارتشون مطرح کرد نیست بلکه هدف اصلی آن تدوین قوانینی است که بتواند بر پراکندگی چهره های مشخصی در فضای سطح زمین صادق گردد.
2-    علم جغرافیا به تبعیت از منطق پوزیتونیستی، باید بر پایه نظریه های مطمئن علمی قرار بگیرد و پس آیند آن از طریق مشاهدات تجربی قابل آزمایش باشد.
3-    این نظریه ها باید با دقت ریاضی همراه بوده از طریق مدل ها و محاسبات ریاضی ارائه شود، بنابراین روشهای آماری در اینجا نقش اساسی را بر عهده دارد.
روشهای کمی و پوزیتویستی، در اوایل دهه 1955 تا 65 بیش از روشهای دیگر در جغرافیای شهری و جغرافیای اقتصادی به کار گرفته شد. این کار ابتدا از طرف گروه جغرافیای دانشگاه واشنگتن (شمال غرب آمریکا) در سیاتل تحت نظارت و سرپرستی دکتر ویلیام گریسون آغاز شد.
از همین زمان نظریه های مکانی بار دیگر با تعبیرات و تحلیلهای جدید مورد توجه قرار گرفت:
1-    نظریه مکان کشاورزی که اولین بار در سال 1826 به وسیله یوهان هنریک فن تونن در آلمان انتشار یافت. در سال 1966 به انگلیسی برگردانده شد.
2-    نظریه آلفرد وبر که در سال 1909 به چاپ رسید. در سال 1926 به انگلیسی ترجمه شد.
3-    نظریه مکان مرکزی اثر والتر کریستالر که در سال 1933 مطرح شد. در سال 1966 به زبان انگلیسی انتشار یافت.
4-    نظریه مکان عمومی آگوست لوش که در سال 1944 ارائه شده بود. در سال 1954 به انگلیسی برگردانده شد.
5-    قانون جاذبه نیوتن در فیزیک به صورت مدل جاذبه، اساس کار برخی از بخشهای جغرافیای شهری، جغرافیای رفتاری و پراکندگی سکونتگاههای انسانی قرار گرفت. بدین سان که تاثیر متقابل میان دو محل در یک ناحیه در سطح سیاره زمین مثلاً در امر مهاجرت، آمد و شد روزانه کارگران به مادر شهرها و شهرها با دیگر انواع مسافرتها با مدل جاذبه نیوتنی بررسی شد.
در دهه اول انقلاب کمی در مکتب جغرافیا به عنوان علم فضائی، مطالعات و تحقیقات مهمی صورت گرفت که از آن میان می توان به مکان مرکزی اثر براین بری، بررسیهای مربوط به حمل و نقل، اثر ویلیام گریسون، مدل های شهری از ویلسون و بتی و جغرافیا با عنوان علم ترکیبی از پتر هاگت و ریچارد چورلی اشاره کرد.
بدین سال بین سالهای 1955-1970 این تحقیقات و نوآوریها، عصر شکوفایی و پیشگامی علم جغرافیا را در شناخت پدیده های فضای زندگی به وجود آورد. نتیجه همه تحقیقات کمی تبیین این نکته بود که شهر به صورت نمونه و بخشی از یک سازمان و دستگاه مطلوب اقتصادی شناخته شود و این فکر تثبیت گردد که در نظام اقتصادی، افراد و تصمیم گیرندگان سعی دارند محل کارخانه ها، اداره ها، واحدهای مسکونی، مدارس و پارک ها را با توجه به امتیازات اقتصادی تعیین کنند از همان ابتدا معلوم شد که تاکید بیش از اندازه بر روشهای کمی وپوزیتیویستی، باعث تثبیت وضع موجود جامعه می شود و جامعه از حرکتها و تحولات در جهت ساخت محیط زندگی مناسب باز می دارد. زیرا روشهای کمی، تنها بر قوانین پراکندگی پدیده ها تاکید می کند بدون اینکه علل نارسائیها و کم و کاستیها را ریشه یابی کند. اما جنگ ویتنام و تاثیر آن در جامعه آمریکا و دانشگاههای این کشور، همچنین تحولات اجتماعی اروپا در سال 1968 این مسیر را دگرگون کرد.
و....

کلمات کلیدی مرتبط:
بخشی از مطلب ,در سال 1841 ژرژ کهل نظریه ای را درباره موقع، رشد و پراکندگی فضایی سکونت گاههای شهری مطرح ساخت که می توان گفت برای اولین بار در تاریخ علم جغرافیا، روابط متقابل ساختمانهای فضائی و ساختمانهای اجتماعی شهرها به صورت علمی تبیین شد. متأسفانه در آن زمان به سبب عدم آگاهی جغرافیدانان از عمق این ,
مقالات مرتبط در این دسته
پاورپوینت بررسی و تحلیل فضای شهری منطقه 21 تهران
پاورپوینت خلاصه طرح شهر بوشهر(طرح بازنگری) 1387
پاورپوینت بررسی الگو سازی ومدلسازی ، مدل های بهینه یاب
پاورپوینت بررسی حاشیه نشینی شهر تبریز ، توانمندسازی و ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی
پاورپوینت بررسی رابطه انسان و طبیعت تا شهرنشینی
پاورپوینت بررسی و شناخت محله دزک شیراز
پاورپوینت بررسی آبرسانی شهری
پاورپوینت بررسی مبانی و روش های برنامه ریزی مسکن
پاورپوینت ضوابط و مقررات شهرسازی و معماری برای معلولین جسمی وحرکتی
دانلود ،راه های شریانی درجه 1، پاورپوینت
پاورپوینت GIS ،و ساماندهی شهری
دانلود ،درباره ی کمیسیون ماده 100 شهرداریها، پاورپوینت
دانلود ،شهرو شهر سازی، پاورپوینت
دانلود ،روند تحولات توسعه از گذشته تا کنون، پاورپوینت
پاورپوینت مفهوم و بنیانهای شهرسازی
پاورپوینت بررسی مدرنیزم در شهر سازی
پاورپوینت بررسی عناصر بنیادی در هویت شهری
پاورپوینت بررسی بازیابی عناصر هویت شهری
پاورپوینت بررسی مبانی و روش های برنامه ریزی شهری -رفتارگرایی
پاورپوینت سیستم های مهندسی تصفیه آب و فاضلاب شهری
  • safaii safaii

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی