معماری www nbpars.ir

سلام این وبلاگ زیر مجموعه نقش برتر است آدرس سایت اصلی nbpars.ir
برای خرید هر محصول روی لینک آن کلیک و پس از پرداخت بلافاصله دانلود کنید

پاورپوینت بررسی مبانی نظری حرکت در معماری

يكشنبه, ۵ اسفند ۱۳۹۷، ۱۲:۰۳ ق.ظ
پاورپوینت بررسی مبانی نظری حرکت در معماری

تاریخ ایجاد 02/12/1397 12:00:00 ق.ظ    تعدادبرگ: 33 اسلاید   قیمت: 8800 تومان     تعدادمشاهده  6


بخشی از مطلب
ایده پویایی و حرکت، تنها مختص به زمان نیست، اینکه تمام ذرات جهان در حال حرکتند را همه می‌دانیم. از تئوریهای علمی‌گرفته تا فلسفه‌های عرفانی در شرق و غرب همه به نوعی به این حرکت در اجزاء جهان اشاره دارد. تئوری انبساط جهان برای هیچ کس تازگی ندارد. دنیا در حال انبساط است. این حرکت در ایده، نحوه نگرش به موضوعات مختلف و نیز در زندگی انسانها به خوبی نمایان است. این نمایش در زمان ما به وضوح بیشتری قابل مشاهده است.
در حال حاضر، نسل ما تغییر و تحولات بیشماری را در زمینه‌های مختلف سیاسی، فلسفی , علمی‌- تکنولوژی شاهد است. همچون تحولاتی که در ده‌های گذشته در چهار نسل تجربه شده است. در روند پیشرفت جهان، بازدیدکنندگان جهان مجبور خواهند بود که در تجربه ای از پدیده‌ها غوطه ور شوند و با جریان آن پیش روند. علم کنونی به سرعت و همگام با این جریان به جلو می‌رود. معماری نیز باید بیانگر این حرکت، پویایی و تغیر باشد. پیتر کوک (Cock Peter) میگوید: «معماری نه‌یک فرآیند، بلکه وارد ساختن تغییر در‌یک فرآیند است» ژیل دلوز (Deleuze Gilles) می‌گوید: فیلسوف، خالق مفهوم (Concept) است وخلق مفهوم هم باید براساس شرایط اینجا واکنون صورت گیرد در واقع شرایط و موقعیت ویژه ای را که تکنولوژی به وجود آورده، ما نیز در جامعه خود آشکار و پنهان احساس می‌کنیم. تکنولوژی فرآیندی رو به رشد است و پویا می‌باشد. معماری نیز با تکنولوژی رابطه ای نزدیک دارد. بنابراین باید بتواند جوابگوی این رشد سریع باشد (پویایی در فرم، عملکرد، سازه، مفهوم و...).
معماری بیشتر از این نمی‌تواند با شرایط ایستای فضا و مکان خود را همساز کند. دنیای امروز دنیای ارتباطات و حتی فراتر از آن، می‌باشد. در دنیای ارتباطات اشیاء با این حالت که ما عادت به شناخت آنها کرده ایم، دیگر جایی ندارد. معماری امروزه  باید مشکلات و وقایع جدید امروز را به نحوی بیان کند و با آنها دیالوگی برقرار کند، مسائل اقتصادی، پیشرفت سریع علوم الکترونیک، مخابرات، اتوماسیون، بیوتکنولوژی، واقعیت‌های مجازی، وقایع زمان هستند که در دنیای ما و در اطراف ما اتفاق و به سرعت پیش می‌روند.
فضا تمام نشدنی و لایزال است. در تعریفی جغرافیا و نجوم فضا را در چهارچوب مکان و کهکشان معرفی می‌کند و معماری، آن را در قالب شهر و بنا، در ساخت شهر و بنا می‌تونا فضا را محبوس کرد. (آنچه ما امروز با معماری ایران انجام داده ایم)، و‌یا می‌توان فضا را آزاد کرد (آنچه که معماری ایران در دوران طلایی خود انجام داد). فضای معمارانه با محدود شدن حادث می‌شود، ولی برای اینکه آزاد شود، می‌بایست دائماً بسط پیدا کند، بسط‌هایی از جنس نور و از جنس چشم انداز، فضا دقیقاً همانند انرژی تمام نشدنی است و فقط از نوعی به نوع دیگر تبدیل می‌شود. فضا می‌تواند از ایستایی و سکون محض به پویایی و شناوری خالص بدل شود. زیگفرید گیدئون در کتاب «فضا - زمان - معماری» سیر فضا در طول تاریخ را سه دسته تقسیم می‌کند:
1.    تصور فضایی که معنایش ترکیب احجام ساختمانهای مختلف با‌یکدیگر است. به نظر می‌رسد که ناظر برای درک کلیتی از موضوع باید حرکتی پیرامون حجم داشته باشد، مانند اهرام مصر.
2.    توجه به فضای داخلی ساختمانها و مسئله طاق زدن، در این مرحله با پیدایش پرسپکتیو، حرکت در فضاهای داخلی به وجود امده و در این راستا به معماری داخلی اهمیت بیشتری داده شده و سعی در به وجود آوردن فضاهایی با ادراکات حسی مختلف شد.
3.    توجه به فضای داخلی و دوباره اهمیت دادن به حجم در شکل دادن به فضای خارجی، این مسئله باعث مطرح شدن زاویه دید شد که عمدتاً در انتخاب زاویه نگریستن به ساختمانها، حرکت نیز مطرح می‌گردد.
در آخر باید اشاره کرد که با توجه با اینکه انتخاب زاویه دید در معماری پدیده پیچیده چند وجهی و زیبایی است - که بی تردید بخشی از آن به سلیقه و روحیه خود ناظر بیننده بستگی دارد -  اما سازنده سامان دهنده و معمار این مجموعه هم در انتخاب زاویه دید نقش بسزایی دارد. معمار برای ایجاد زوایای دید مختلف می‌تواند ادراکات حسی متفاوتی از جمله سکون، حرکت،... را ایجاد کند، چنانچه گاهی به وسیله تسهیلاتی از قبیل مرکز تجمع و قرار دادن پاگردهایی در سایت احساس سکون را بوجود می‌آورد تا زوایای دید جدیدی را ناخودآگاه تعریف کند.
 
و.......


کلمات کلیدی مرتبط:
ایده پویایی و حرکت، پاورپوینت بررسی , مبانی نظری حرکت در معماری,
مقالات مرتبط در این دسته


  • safaii safaii

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی