معماری www nbpars.ir

سلام این وبلاگ زیر مجموعه نقش برتر است آدرس سایت اصلی nbpars.ir
برای خرید هر محصول روی لینک آن کلیک و پس از پرداخت بلافاصله دانلود کنید

پاورپوینت بررسی معماری فرهنگسرای نیاوران اثر آقای کامران دیبا و همکارانش

تاریخ ایجاد 02/12/1397 12:00:00 ق.ظ    تعدادبرگ: 45 اسلاید دارای نقشه و تصاویر   قیمت: 6500 تومان     تعدادمشاهده  5


پاورپوینت بررسی معماری فرهنگسرای نیاوران اثر آقای کامران دیبا و همکارانش 
 
بخشی از مطلب
این بنا توسط آقای کامران دیبا و همکارانش صورت گرفته  است. ساخت این بنا در تاریخ 1355 شروع و در سال 1356 به اتمام رسید.
کل فضا:
مجموعه نیاوران 110 هزار متر مربع است و زیربنای ساختمان 10 هزار متر مربع می‌باشد. این مکان از سال 1364  تا 1374 به عنوان دانشکده نر و زیر نظر وزارت ارشاد فعالیت نموده و در سال 1374 با عنوان رسمی‌فرهنگسرا شروع به کار کرد. در حال حاضر ریاست این مجموعه برعهده جناب آقای دکتر سید محمود فدوی می‌باشد.
بررسی از نظر اقلیم: 
فرهنگسرای نیاوران به لحاظ اقلیم در موقعیت معتدل کوهستانی می‌باشد در این اقلیم به علت وجود بادهای شمال معماری فرهنگسرا به صورت شرق غرب طراحی شده است.
نورگیری این بنا از 4 طرف صورت می‌گیرد. گرچه ساختمان نیاوران به صورت قسمت‌های مجزا طراحی شده و بعد در کنار هم قرار گرفته اما با بداعت‌های خاص طراح توانستند، ارتباطی صحیح و جستجوگر‌یان دو ساختمان بوجود آید.
بررسی بنا:
سازه این بنا بتون مسلح می‌باشد. در زیباشناختی این ساختمان طراح با ترکیبی میان بافت (بتون و سنگ)، فرم (ساده هندسی) و سنت (سنت‌های ایرانی) توانسته ساختاری جدید از معماری سنتی و مدرن خلق نماید.
 
ورودی:
سر در ورودی این بنا، به صورت متقارن می‌باشد. این سر در به عنوان پیش ورودی برای دسترسی به درب اصلی فرهنگسرا می‌باشد. سر در فوق برگرفته از ساختار فضای هشتی در معماری سننتی می‌باشد.
 
 
 
سمت راست درب ورودی اتاق نگهبانی قرار دارد. دسترسی به ساختمان‌های اصلی از طریق پله‌ها صورت می‌گیرد.  وجود دو عامل بعدی سکوها و شمشادها در دو طرف پله‌ها عمل هدایت مخاطب به سمت ساختمان اصلی را به عهده دارد.
 
 
 
برای ورود به حیاط مرکزی مخاطب مقید به گذشتن از زیر قالب سنتی که به شکل سر در ورودی است می‌باشد.
 
 
 
حیاط مرکزی‌یکی دیگر از نمودهای سنتی است که در این بنا استفاده شده است. این قسمت دارای دو آب نما و دو باغچه می‌باشد و تمامی‌دربهای مختلف ساختمان به سمت حیاط مرکزی باز می‌شود.
 
 
 
 
 
در حیاط مرکزی دو ساختمان مشاهده می‌شود:
سمت چپ (ساختمان شماره 1) که شامل دو طبقه می‌باشد:
طبقه اول سالن آمفی تئاتر که بعنوان سالن سینما از آن استفاده می‌شود.
آمفی تئاتر: 
سالن آمفی تئاتر شامل سه قسمت اصلی است.
•    پذیرش 
•    خروجی‌ها 
•    سن اصلی 
این مکان دارای‌یک ورودی‌یا سراسرست که‌یک  حسن برای آن تلقی می‌گردد.زیرا افرادی که می‌خواهند به بیرون از آمفی تئاتر بروند ابتدا به‌یک‌هال انتظار وارد شده و سپس به محیط بیرون هدایت می‌شوند.
اتاق پروژکتور سالن مجهز به دیوارها و سقفهای مقاوم در برابر آتش سوزی می‌باشد و‌یک اتاق برای برق اضطراری و ترانسفورماتور در زیر آریتوریم طراحی شده است. طول سن آمفی تئاتر تقریبا" دو برابر عرض است و از شیب طبیعی زمین برای شیب آمفی تئاتر استتفاده شده است.
طبقه دوم: اتاق رئیس و معاونین سمت راست (ساختمان شماره 2) بوسیله چند پله به طرف در ورودی نگارخانه و بخش اداری می‌رسد.
نگارخانه:
از حیاط مرکزی بوسیله چند پله به طرف در ورودی نگارخانه هدایت می‌شویم.
 
 
قبل از ورود به نگارخانه‌یک هشتی وجود دارد که هم به رستوران و هم به کتابخانه راه دارد. برای ورود به نگارخانه از‌یک راهروی چرخشی، هدایت کننده به طرف جلو استفاده شده که از آن به عنوان بخشی از نگارخانه استفاده می‌شود و فضای مفیدی نیز برای نگارخانه ایجاد کرده است. ساختار چرخشی راهرو باعث شده تا فاصله راهرو تا قسمت اداری کمتر احساس گردد.
نگارخانه از 5 نیم طبقه تشکیل شدده که از 3 نیم طبقه آن به عنوان سالن اصلی استفاده می‌شود.
بخش اداری:
بخش فوق از 3 طبقه مجزا تشکیل شده است.
طبقه همکف: شامل اتاق تایپیستها و طبقه دوم و سوم، شامل بخشهای مالی، اداری، موسیقی، کامپیوتر و مدیریتهای فرهنگسرا و مشاورین می‌باشد که همگی توسط پارتیشنهای شیشه ای از هم جدا شده است. ضمناً قسمت اداری به قسمتهای دیگر فرهنگسرا اشراف ندارد. 
و....


کلمات کلیدی مرتبط:
معماری فرهنگسرای نیاوران ,آقای کامران دیبا و همکارانش ,نمونه موردی فرهنگسرای نیاوران ,معماری فرهنگسرای نیاوران ,طرح و نقشه فرهنگسرای نیاوران ,
مقالات مرتبط در این دسته


  • safaii safaii

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی