معماری www nbpars.ir

سلام این وبلاگ زیر مجموعه نقش برتر است آدرس سایت اصلی nbpars.ir
برای خرید هر محصول روی لینک آن کلیک و پس از پرداخت بلافاصله دانلود کنید

پاورپوینت بررسی معماری مجموعه کاخ گلستان

يكشنبه, ۶ آبان ۱۳۹۷، ۱۰:۴۱ ب.ظ
پاورپوینت بررسی معماری مجموعه کاخ گلستان

تاریخ ایجاد 26/10/2018 12:00:00 ق.ظ    تعدادبرگ: 50 اسلاید   قیمت: 8000 تومان     تعدادمشاهده  3


پاورپوینت بررسی معماری مجموعه کاخ گلستان
بناهای منحصر بفرد مجموعه کاخ گلستان، یادگاری به جای مانده از ارگ تاریخی تهران محل اقامت شاهان سلسله قجری و از زیباترین و کهنترین بناهای پایتخت دویست ساله ایران در دوره معاصر می‌باشد. این بناها روزگاری همانند نگینی در میان این ارگ می‌درخشید.
سابقه تاریخی ارگ سلطنتی گلستان که محدوده مکانی تاریخی آن را در شمال خیابان و میدان امام خمینی (سپه) در سمت غرب خیابان خیام ، در شرق خیابان ناصرخسرو و در جنوب خیابان پانزده خرداد و میدان ارگ تشکیل می‌دهد، به صفویه باز می‌گردد.
شاه طهماسب اول صفوی (930-984) نخستین پادشاهی بود که در سفرهای خود به قصد زیارت مقبره حضرت عبدالعظیم دستور داد بارویی به طول یک فرسخ به دور قصبه تهران احداث شود. پس از او شاه عباس صفوی در قسمت شمالی حصار طهماسبی چهارباغ و چنارستانی احداث نمود که بعدها دیوار بلندی گرد آن بنا کرده و عمارات مقر سلطنتی را در داخل آن ساخته ، ارگ نامیدند.
در اواخر عهد صفوی تهران گاهی مقر موقت در بارشاهان صفوی قرار می گرفت و حتی شاه سلیمان (1077-1105) کاخی در این شهر برای خود بنا نهاد. ولی ا مروز اثر از بناهای دوره صفوی باقی نمانده است.
کهنترین بناهای موجود در مجموعه گلستان، ایوان تخت مرمر و خلوت کریمخانی متعلق به دوران کریمخان زند است . وی در نبردهای خود بر ضد محمد حسن خان قاجار در سال 1172 تهران را مرکز اردوکشی خود قرار داد وپس از پیروزی در این جنگ در دیوانخانه قدیم تهران که در زمان شاه سلیمان ساخته شده بود بار عام داد و با عنوان وکیل الرعایا حکومت ایران را در دست گرفت.
به فرمان او در تابستان همان سال حصار ارگ مجددا احیاء شد و یک دست حرمخانه و خلوتخانه و عمارت دارالحکومه در داخل آن بنا گردید و در تابستان سال بعد (1173) که اردوی خود را به چمن سلطانیه (زنجان) منتقل نمود، دستور داد یک دست عمارت خاصه و دوانخانه بزرگ به سبک ساسانی و باغی در جنب آن بنا نمایند.
پس از مرگ کریمخان زند در 1193 آغا محمدخان قاجار در 1200 تهران را به پایتختی برگزید، ولی به دلیل لشکرکشیهای دائمی کمتر در مقر حکومت خود به سر می‌برد، و برای عمارت و آبادانی چندان فرصت نداشت. تا آنکه فتحعلی شاه در سال 1211 بر تخت سلطنت ایران جلوس کرد، از آن زمان به بعد با گسترش دستگاه اداری و تشریفات سلطنتی بناهای متعددی در داخل ارگ تهران عمدتاً در زمان فتحعلی شاه و ناصرالدین شاه قاجار احداث شد.
در دوران رضا شاه پهلوی، بخشهای بزرگی از ارگ تهران، از جمله حصار دور آن ، سردر باب عالی، نارنجستان، باغ گلشن و ساختمانهای اندرونی تخریب شد. محل سکونت شاه به سعدآباد و سپس در دوران رضا شاه پهلوی به نیاوران منتقل و مجموعه گلستان به محل پذیرایی از میهمانان خارجی تبدیل گردید. پس از انقلاب مجموعه گلستان همچون اغلب عمارات سلطنتی دیگر بصورت موزه درآمد تا همگان بتوانند از آن دیدن کرده و از تماشای زیباییهای حاصل فکر و دست هنرمندان و صنعتگران ایرانی بهره برند.
و......


کلمات کلیدی مرتبط:
معماری مجموعه کاخ گلستان ,پاورپوینت بررسی ,
مقالات مرتبط در این دسته
پاورپوینت بررسی معماری مصر باستان
پاورپوینت بررسی معماری کاخ دادگستری ، کاخ دادگستری اثر گابریل گورکیان
پاورپوینت بررسی معماری کاخ ثابت پاسال ، معماری کاخ ورسای ایران ؛خانه ثابت
پاورپوینت بررسی معماری قلعه فلک افلاک،معماری دژ سپهر سپهران لرستان
پاورپوینت بررسی معماری قلعه فلک افلاک،معماری دژ سپهر سپهران لرستان
پاورپوینت بررسی و تحلیل معماری کاخ سردار ماکو ، کاخ باغچه جوق
پاورپوینت بررسی معماری گنبد سلطانیه
پاورپوینت بررسی معماری قصر خورشید کلات نادری
پاورپوینت بررسی معماری قلعه فَلَک‌الافلاک ، دژِ شاپورخواست
پاورپوینت بررسی معماری کاخ ورسای فرانسه
پاورپوینت بررسی معماری قلعه التز در آلمان
پاورپوینت بررسی ارگ حکومتی سه کوه سیستان ، قلعه سه کوهه در سیستان و بلوچستان
پاورپوینت بررسی بنای گنبددار بی‌سیم قصر
پاورپوینت بررسی معماری گنبد قابوس
پاورپوینت بررسی معماری خانگاه یا خانقاه و معرفی نمونه های جهانی
پاورپوینت بررسی هندسه مقدس Sacred Geometry و معماری
پاورپوینت بررسی مرمت قلعه رودخان
پاورپوینت بررسی برج شبلی دماوند
پاورپوینت بررسی عمارت سر در باغ ملی
پاورپوینت بررسی کاخ ثابت پاسال


  • safaii safaii

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی