معماری www nbpars.ir

سلام این وبلاگ زیر مجموعه نقش برتر است آدرس سایت اصلی nbpars.ir
برای خرید هر محصول روی لینک آن کلیک و پس از پرداخت بلافاصله دانلود کنید

گزارش خانه شریف العلماء - افراسیاب

دوشنبه, ۲۰ آذر ۱۳۹۶، ۱۰:۱۴ ب.ظ


گزارش خانه شریف العلماء - افراسیاب

تاریخ ایجاد 27/11/2016 12:00:00 ق.ظ    تعدادبرگ: 20 برگ pdf   قیمت: 3000 تومان   حجم فایل: 5131 kb  تعدادمشاهده  47


گزارش خانه شریف العلماء - افراسیاب

 

این بنا از شمال به کوچه مقدم‌فر، از جنوب به کوچه امین، از غرب به خیابان شهید دیالمه و از شرق به املاک کناری خود مشرف می‌شود. املاکی که در کنار این بنا واقع شده به طور عمده مسکونی است و در حاشیه شمالی این بنا، آثار تاریخی قابل توجهی همچون مسجد و مدرسه سپهسالار که اکنون به نام مسجد و مدرسه عالی شهید مطهری شناخته می‌شود و ساختمان مجلس شورای ملی مربوط به دوران قاجار قرار دارد.
خیابان دکتر دیالمه که در غرب تحلیل خانه شریف العلما قرار دارد از سمت جنوب به شمال یکطرفه بوده که در نقطه تلاقی با این بنا مسیر رفت‌وآمد وسایط نقلیه باریک می‌شود، به طوری که بنا در این نقطه، بخشی از عرض خیابان دیالمه را به خود اختصاص داده است. احداث خانه شریف‌العلما (افراسیاب) در دوران قاجار بوده است و نزدیک به ۱۵۰ سال قدمت تاریخی و فرهنگی دارد. بر اساس اظهارات مالک آن که وراث هستند و تحقیقاتی که از ساکنان محل صورت گرفته، مشخص شده است که این بنا را در زمان ناصرالدین شاه قاجار، شاه میرزا آقاخان نوری برای اسکان سوگلی و حرمسرای خود خریداری کرده و این بنا را تا زمان حیات خود در تصرف داشته است.
پس از اینکه شاه میرزا آقاخان نوری از دنیا رفته، شریف‌ العلما که ریاست دفترخانه‌های دولتی طهران را بر عهده داشت، این خانه را در اختیار گرفت و در سال ۱۳۴۲ هجری شمسی این خانه به ساکنان اکنون آن (آقای افراسیاب) واگذار شده است. متراژ این بنا نزدیک به ۱۲۸۰ مترمربع و اعیانی آن ۲۵۰ مترمربع است؛ زمینی که این بنا بر آن واقع شده به صورت مستطیل و ابعاد آن نزدیک به ۳۳ متر در بخش شمالی و جنوبی و ۴۰ متر در بخش شرقی و غربی است. این بنا در دو طبقه احداث شده و دارای بخش‌های شرقی و غربی است اما امروزه با وجود مرمت‌هایی که صورت گرفته است بخش‌هایی از بنا حذف و اضافاتی به آن افزوده شده است.
شیوه ساخت این بنا با تیرچوبی و آجر سفالی است و سقف آن بر اساس ساخت سبک سقف‌های شیروانی ساخته شده است. این بنا دارای نماهای طبیعی متعددی است. یکی از این نماها نمای جنوبی بناست که نمای اصلی ساختمان نیز محسوب می‌شود و در اصلی بنا نیز روی همین بخش قرار گرفته است. افزون بر این نماها، این بنا نیز دارای یک ایوان به عرض نزدیک به دو متر و چهار جفت ستون است که با تزیینات گچبری در بنا به کار رفته و در قسمت سرستون بنا کار شده است. از شیوه‌های خاصی که در ساخت این بنا به کار رفته، ساخت آن به صورت متقارن است زیرا شیوه متقارن به گونه‌یی است که روی محور تقارن آن یک در قرار دارد و روی ایوان باز می‌شود که در طرفین تقارن آن دو پنجره بلند چوبی قرار گرفته است.
و...


کلمات کلیدی مرتبط:
گزارش خانه شریف العلماء - افراسیاب , ,
مقالات مرتبط در این دسته
مستند سازی عمارت عین الدوله تهران
پروژه مرمت اب انبار
طرح مرمت خانه مستجاب‎الدعوه(مؤذن) در شهرستان بروجرد
مرمت ابنیه حمام سرابی تویسرکان
گزارش کلیسای سورپ گورک
گزارش کلیسای ارتدکس
گزارش مسجد نظام الدوله
گزارش مسجد میرزا موسی
گزارش خانه تاریخی حسام الشکر
گزارش حمام نواب
  • safaii safaii

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی